A A A

P ONIEDZIAŁEK 13.01.2020r.

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, KANAPKA Z SEREM, GRUSZKA

Skład: makaron wstążka, szynka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, marchew, por, seler, pietruszka, chleb, masło  extra, ser żółty, gruszka

 

WTOREK 14.01.2020r.

KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI, BURACZKI, KOMPOT

Skład: ziemniaki, łopatka wieprzowa, bułka tarta, jajka, olej rzepakowy, margaryna palma, buraki, owoce mrożone

 

ŚRODA 15.01.2020r.

RYBA SMAŻONA Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHWI Z MAJONEZEM, KOMPOT

Skład: ziemniaki, ryba miruna, jajka, mąka tortowa, kapusta biała, marchew, majonez, olej rzepakowy, mrożone owoce

 

CZWARTEK 16.01.2020r.

GULASZ WOŁOWY Z KASZĄ, OGÓREK KONSERWOWY, KOMPOT

Skład: udziec wołowy, kasza pęczak, kasza gryczana, ogórek konserwowy, marchewka, cebula, olej rzepakowy, mrożone owoce

 

PIĄTEK 17.01.2020r.

MAKARON Z KIEŁBASĄ I  Z KETCHUPEM, KOMPOT, JABŁKO

Skład: makaron świderek, kiełbasa toruńska, cebula, olej rzepakowy, ketchup, owoce mrożone, jabłko

Informację o składnikach użytych do przygotowania potraw i składnikach mogących wywołać alergię pokarmową można uzyskać u intendenta