A A A

P ONIEDZIAŁEK 13.01.2020r.

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, KANAPKA Z SEREM, GRUSZKA

Skład: makaron wstążka, szynka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, marchew, por, seler, pietruszka, chleb, masło  extra, ser żółty, gruszka

 

WTOREK 14.01.2020r.

KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI, BURACZKI, KOMPOT

Skład: ziemniaki, łopatka wieprzowa, bułka tarta, jajka, olej rzepakowy, margaryna palma, buraki, owoce mrożone

 

ŚRODA 15.01.2020r.

RYBA SMAŻONA Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHWI Z MAJONEZEM, KOMPOT

Skład: ziemniaki, ryba miruna, jajka, mąka tortowa, kapusta biała, marchew, majonez, olej rzepakowy, mrożone owoce

 

CZWARTEK 16.01.2020r.

GULASZ WOŁOWY Z KASZĄ, OGÓREK KONSERWOWY, KOMPOT

Skład: udziec wołowy, kasza pęczak, kasza gryczana, ogórek konserwowy, marchewka, cebula, olej rzepakowy, mrożone owoce

 

PIĄTEK 17.01.2020r.

MAKARON Z KIEŁBASĄ I  Z KETCHUPEM, KOMPOT, JABŁKO

Skład: makaron świderek, kiełbasa toruńska, cebula, olej rzepakowy, ketchup, owoce mrożone, jabłko

Informację o składnikach użytych do przygotowania potraw i składnikach mogących wywołać alergię pokarmową można uzyskać u intendenta

UCZNIOWIE:

Opłata za obiady za miesiąc styczeń wynosi 9x2,50zł=22,50 płatne do 15.01.2020, a za miesiąc luty wynosi 20x2,50zł=50,00 płatne do 25.01.2020 na numer konta :

80 8857 0002 3001 0100 0912 0001

W tytule proszę podać imię i nazwisko ucznia, klasę i miesiąc, za który dokonywana jest wpłata.

PRACOWNICY:

Opłata za obiady za miesiąc styczeń wynosi 9x3,50zł=31,50 płatne do 15.01.2020, a za miesiąc luty wynosi 20x3,50zł=70,00 płatne do 25.01.2020 na numer konta :

80 8857 0002 3001 0100 0912 0001

W tytule proszę podać imię i nazwisko, miesiąc, za który dokonywana jest wpłata.

 WTOREK 7.01.2020r.

ZUPA GROCHOWA, BUŁKA, MANDARYNKA

Skład: ziemniaki, szynka wieprzowa, kiełbasa toruńska, marchew, por, seler, pietruszka, groch połówki, bułka kajzerka, mandarynki

 

ŚRODA 8.01.2020r.

HAMBURGER RYBNY Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO, KOMPOT

Skład: ziemniaki, hamburger rybny, ogórek kiszony, cebula, olej rzepakowy, olej słonecznikowy, mrożone owoce

 

CZWARTEK 9.01.2020r.

FILET W SOSIE POMIDOROWYM Z RYŻEM, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MAJONEZEM, KOMPOT

Skład: filet z kurczaka, ryż paraboliczny, koncentrat pomidorowy, śmietana 18 %, kapusta pekińska, por, marchewka, majonez, olej rzepakowy, mrożone owoce

 

PIĄTEK 10.01.2020r.

RACUCHY, KAKAO, JABŁKO

Skład: mąka tortowa, jajka, drożdże, cukier waniliowy, olej rzepakowy, kakao gorzkie, mleko, cukier puder, jabłko

Informację o składnikach użytych do przygotowania potraw i składnikach mogących wywołać alergię pokarmową można uzyskać u intendenta

UWAGA!

W grudniu nie płacimy za wyżywienie. Informacja o następnej płatności będzie ogłoszona  na początku  stycznia 2020r. 

PONIEDZIAŁEK 16.12.2019

ZUPA JARZYNOWA, BUŁKA, GRUSZKA

skład: ziemniaki, szynka wieprzowa, marchewka, por, seler, pietruszka, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, bułka kajzerka, gruszka

 

WTOREK 17.12.2019

PODUDZIE PIECZONE Z ZIEMNIAKAMI, ZASMAŻANA MARCHEWKA, KOMPOT

Skład: podudzie z kurczaka, olej rzepakowy, marchewka, owoce mrożone

 

ŚRODA 18.12.2019

BIGOS Z CHLEBEM, HERBATA

Skład: kapusta kiszona, kapusta biała, karkówka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, mąka tortowa, olej rzepakowy, kiełbasa toruńska, chleb, herbata czarna

 

CZWARTEK 19.12.2019

SZYNKA W SOSIE Z KASZĄ, SURÓWKA Z MARCHWI I KAPUSTY , KOMPOT

Skład: kasza jęczmienna, szynka wieprzowa, mąka tortowa, olej rzepakowy, marchew, seler, pietruszka, cebula, kapusta biała, owoce mrożone

 

PIĄTEK 20.12.2019

KOPYTKA, BURACZKI, KOMPOT

Skład: kopytka, buraczki, olej rzepakowy, cebula, owoce mrożone

Podkreślono składniki mogące wywołać alergię pokarmową